First Flush Theefestival

First Flush Theefestival  |  7 april 2019  |  11.00 - 18.00 UUR  |   HUTTEWEG 24, 7071 bv ulft

SPA REINE

Spa Reine is officieel erkend als natuurlijk mineraalwater. Voor thee gebruiken we het liefst natuurlijk mineraalwater. Onbehandeld, direct bij de bron gebotteld. Direct uit de natuur en 100% zuiver.

Wat is zuiver?
Mineraalwater verschilt nogal in smaak. Die smaak krijgt het mineraalwater door de natuurlijke mineralen in het water. Denk daarbij onder andere aan calcium, kalium, magnesium en silicium.
Ieder mineraalwater bevat deze stoffen in verschillende hoeveelheden. Hoe meer er in zitten hoe hoger de droge restwaarden zijn van een water. Al die mineralen zijn dan misschien wel gezond, maar beïnvloeden de smaak van thee enorm. Niet alleen de smaak maar zelfs het uiterlijk.

Thee gezet met water met een hoge restwaarde geeft een donkere troebele thee. De smaak van een van nature niet astringente thee kan soms ineens een enorm droog mondgevoel geven door het gebruik van het verkeerde water. Ook kan een thee met hoog kalium en/of silicium gehalte een `minerale` smaak aan thee geven.
Mineraalwater zoals Spa Reine met lage restwaarden beïnvloedt de kleur en smaak minder. Het haalt de kleur en smaak zelfs op.

De droogrest - de mineraalwaarde die je krijgt als je een liter water laat verdampen bij 180° - geeft een indicatie van het type water dat je schenkt. Tussen de 0 en de 500 mg/l spreekt men van licht, tot 1.500 mg/l van gemiddeld en daarboven van sterk gemineraliseerd water. Spa reine heeft een droge restwaarde van 38 mg/l. De laagste van alle gebottelde natuurlijke mineraalwaters!

Weetje: Iedereen kent ’m. De pierrot op het logo van Spa. Hij is al jarenlang hét symbool voor Spa. In 1923 werd er een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Deze werd door een Franse tekenaar gewonnen met dit ontwerp. Tot de dag van vandaag is de pierrot het beeldmerk op alle Spa flessen.

Spadel sponsort Spa Reine tijdens het First Flush Theefestival!

SPA Reine | Sponsor First Flush Theefestival

puur-cha-do-logo

NLthee

Mist Exceptional Teas

Thee Muze

1T matcha - First Flush Theefestival 2019

Tea by Me theeplant uit Zundert

JOAN Dutch Tea Makers

Anna's SpecialTeas - verkrijgbaar vanaf First Flush 2019

Harrie Ligtvoet fotografie

DRU locatie theefestival 2019

SPA sponsor First Flush Theefestival

Tickets First Flush Theefestival