First Flush Theefestival

First Flush Theefestival  |  7 april 2019  |  11.00 - 18.00 UUR  |   HUTTEWEG 24, 7071 bv ulft


PARKHOTEL WASSERBURG ANHOLT
TEAMASTER NIKLAS SCHMEINK


Met TeaMaster Gold, de heer Niklas Schmeink, heeft thee een bijzondere betekenis gekregen in Parkhotel Wasserburg Anholt.

De interesse van Niklas Schmeink voor thee bestaat al jaren. Hij voltooide zijn opleiding als TeaMaster Zilver in het theehuis Ronnefeldt, waar Parkhotel Wasserburg Anholt al decennia de thee betrekt. Vorig jaar reisde Schmeink naar Sri Lanka om er de TeaMaster Gold-titel te ontvangen. Sinds maart 2018 bekleedt hij de positie van TeaMaster Gold in het Parkhotel in Anholt. Met zijn ruime ervaring, kennis, passie voor thee en een groot kwaliteitsbewustzijn, breidde hij het repertoire van het Parkhotel verder uit.

Tea Time
“Wij bieden nu niet alleen uitstekend eten en drinken, maar thee in speciale en hoge kwaliteit evenals speciale evenementen, zoals de theeproeverij op 9 maart 2019”, vertelt Peter Brune, die sinds het jaar 2000 samen met broer Jörg directeur is van Parkhotel en -restaurant. “Steeds bekender worden ook onze Tea Times. Deze vinden dit jaar plaats op 27 april 2019, 12 mei 2019, 6 en 27 oktober 2019, 10 en 24 november 2019 en 8 en 15 december 2019. De Tea Time bestaat uit een glas sekt, uitgebreid theeselectie, sandwiches, kleine dingen en snacks voor de prijs van 34 euro per persoon.”

Vanwege zijn passie voor thee heeft Niklas Schmeink een uitgebreide en deels antieke porseleinen uitrusting, die hij gebruikt voor zijn theeceremonies. Hij gaat voortdurend op zoek naar zeldzame theeën en uitzonderlijke ingrediënten, die hij opneemt in de Tea Times.

De theekenner uit Isselburg verleent ook medewerking aan het First Flush Theefestival op 7 april 2019 in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Daar biedt de TeaMaster een workshop met foodpairing aan en hij heeft een stand op de theemarkt met thee en lekkernijen.


Parkhotel Wasserburg Anholt
Schloß 1
46419 Isselburg
Duitsland
https://www.schloss-anholt.deHet ensemble Wasserburg Anholt bestaat uit het Romantik Parkhotel, het museum met de prinselijk Salm-Salmse fotocollectie, het prachtige kasteelpark, de Golfclub Wasserburg Anholt met de 18-holes golfbaan op steenworp afstand van het hotel en het wildpark Anholter Schweiz, beter bekend als Klein Zwitserland.

In de voorburg van het kasteel bevinden zich het 4-sterren kasteelhotel, het restaurant en een terras met uitzicht op het water en de tuin. Verder zijn er zalen voor conferenties, vergaderingen en incentives, bruiloften, burgerlijke plechtigheden en banketten. Het dorp Anholt ligt in de stad Isselburg, direct aan de grens met Gendringen in de gemeente Oude IJsselstreek.

In 1968 werd een deel van de Wasserburg geopend als een eersteklas hotel en restaurant. In 1972 overhandigde prins Nikolaus Leopold de huurovereenkomst aan de familie Brune, die anno 2019 nog steeds aan de bijzondere locatie verbonden is.

Romantik Parkhotel Wasserburg Anholt
Familie Brune