First Flush Theefestival

First Flush Theefestival  |  7 april 2019  |  11.00 - 18.00 UUR  |   HUTTEWEG 24, 7071 bv ulft


6TEA6 | ILSE BEEMSTERBOER

Hallo, ik ben Ilse Beemsterboer, theesommelier van 6tea6 uit Empe (bij Zutphen). Ik geef verschillende workshops met thee en theeproeverijen, verder adviseer ik restaurants over de keuze van thee bij hun menu en verkoop thee op twee verkooppunten in Hengelo gld en Vorden.


In je jeugd ga je op een moment koffie drinken of leren drinken, ik vond het zo vies dat het leren drinken er niet eens in zat. Thee vond ik gelijk lekker. Tijdens mijn theesommelier opleiding ben ik de meest mooie theeën gaan proeven. En op mijn reizen naar theeplantages in o.a. India, China, De Azoren en Maleisie ben ik de meest uiteenlopende theesoorten tegen gekomen, die je gaat proeven tijdens de presentatie die ik geef op 7 april 2019 tijdens het First Flush Theefestival in Ulft.

Daarbij zie je beelden van de reizen en vertel ik over de verschillen in theeverwerking in deze landen. In India bezochten we een plantage die hoofdzakelijk thee maakt voor in de theezakjes.

In China hebben we een reis gemaakt om alles over Pu-Ehr thee te leren, hoe wordt de thee verbouwd en gemaakt. Op Sao Miguel, Azoren, wordt de thee machinaal geplukt, de smaak van de thee is er niet minder om en in Maleisie wordt de thee met heggenscharen geplukt. Het is zo leuk om over thee te vertellen en te laten zien waar het vandaan komt. Van elk land ga je een thee proeven.


www.6tea6.nl
https://www.facebook.com/6tea6

6tea6
Brederietweg 8a
7399 RG Empe
 

6tea6-logo